неделя, 3 януари 2010 г.

Сьомга с млечен сос с копър



1 филе сьомга филе,
3 супени лъжици зехтин
едра морска сол
Прясно смлян черен пипер


Загрейте фурната до 180 градуса застелете тава с алуминиево фолио .
Измийте сьомга и подсушете.
Разтрийте със зехтин, филетата, поръсете с едра морска сол и пипер, и поставете в подготвена та тава.
Пече се за 12 до 15 минути.

Внимателно отстранете сьомга от тавата и прехвърляне върху плато за сервиране

Сервира се със студен сос от копър и горчица.

2-4 порции




За млечния сос с копър и горчица:
1 / 2 чаена чаша майонеза
1 / 2 чаена чаша гъсто кисело мляко /заквасена сметана
3 супени лъжици нарязан на ситно пресен магданоз/използвайте кух. процесора/ чопъра/
1 - 2 супена лъжица Дижонска горчица
1/2 чаена лъжица чесън на прах/по пожелание/
2 супени лъжица прясен копър на много ситно/използвайте чопъра/
2 супени лъжици прясно изцеден лимон или лимонов сок
Сол и пипер прясно смян на вкус

В малка купа смесваме заедно майонеза, киселото мляко, магданоз, 1 супена лъжица Дижонска горчица, копър, лимонов сок, сол и черен пипер. Тествайте на вкус дали има нужда от подправяне.
Покритието купа с найлоново фолио и приберете в хладилник в продължение на поне 3 часа преди сервиране.

2 коментара:

Dimitrana S. каза...

Ооо... любима рибка :-D

Лати, перфектна е снимката - човек дори и да не харесва сьомга, ще му се прияде!

Сърдечен поздрав и :-)

ghost13 каза...

:-) и на нас вече ни е любима....
Благодаря ти!:-0