събота, 16 януари 2010 г.

Пиле Cacciatora



Италянска кухня: Pollo alla Cacciatora

1 цяло пиле - нарязани на парчета
2 супени лъжици масло
3 супени лъжици зехтин
1 голяма глава лук - нарязана
1-2 големи скилитки чесън, наежете
425гр консервирани цели домати/при мене чери/
2 моркова - нарязани
2 стръка целина нарязани
175гр гъби - нарязани
2 / 3 чаша бяло вино
сол на вкус
прясно смян черен пипер
1 стръкче розмарин
магданоз - нарязан




Подсушете парчета пилешко месо с хартиена кухненска ролка,подправете със сол и черен пипер. Загрейте масло и зехтина в голям тиган на средна топлина. Когато се разтопи, добавете пилето-парчета и гответе за около 15 минути или докато хване кафява коричка . Добавете лука и чесъна гответе за няколко минути, като намалите топлината, добавете морковите, целината и доматите. Прибавете клончето розмарин и разбъркайте. Добавете и виното, покрийте ястието и оставете да къкри за около 45 минути. Добавете гъбите, 15 мин. преди да е готово ястието, разбъркайте. Когато е готово подправете със сол и черен пипер ако е необходимо. Гарнирайте с магданоз.
Може да се сервира с полента/царевичен грис, спагети или ориз.


4 коментара:

fedora каза...

Представям си каква вкусотийка е и само ми остава да преглъщам. До преди 2-3 часа, стоях в кухнята пред едно пиленце и се чудех как да го сготвя. Ако се бях забавила, сега щях да се радвам на тази невероятна комбинация (обожавам пиле с доматен сос).
Много добре изглежда. Браво!
Поздрави :)

Dani каза...

Много красиви снимки,а и пилето е прекрасно.Поздравления, Лати :))

ghost13 каза...

Федора :-) и ние си падаме по пиле с доматен сос...

ghost13 каза...

Дани Благодаря ти мила!
:-) то пада едно подреждане на масата .... но какъвто и апарат да имаш няма ли светлина нищо не се получава :-)