3 стръка зелен лук, ситно нарязан
20гр. масло
200гр. пресен спанак
4 тиквички, настържете
1 чаена чаша готварска сметана/течна
800мл. вода
1 - 1/2 кубче пилешки бульон или зеленчуков
1/4 или 1/3 чаена чаша настърган Пармезан
пипер и сол
В голям съд, изпържете в масло зеления лук до полупрозрачност. Добавете водата стрийте бульона, сметана и доведе до кипене. Оставете да къкри около 10-15 минути. Поставете пресен спанак и настърганите тиквички. Оставете да къкри още 10-15мин. Отстранете супата от огъня и охладете.Когато пасирате супата не трябва да е вряла. Подправете със сол и черен пипер и добавете настъргания Пармезан.
Сервирайте веднага.
2 коментара:
С нетърпение очаквах завръщането ти!Чудесно представяне и снимки!
Спорна и усмихната седмица!
Много хубава рецепта за този сезон:) Както съм на тема разтоварваща храна, като нищо ще я включа в менюто за тази седмица:) Благодаря за предложението:)
Публикуване на коментар