1- 2/3 чаени чаши брашно
2 супени лъжици захар
1/2 чаена лъжичка сол
2/3 чаена чаша масло, нарязано на парченца/151гр.
от 2 до 4 супени лъжици студена вода
1/2 чаена чаша филирани бадеми, леко препечен
1 супена лъжица брашно
1/4 чаена чаша захар
около 690кг ягоди, разрязани на половина
Смесете брашното, захарта и солта. Добавете маслото и с пръсти направете ронлива смес. . Прибавете водата докато получете тестото. Направете на топка увийте в найлон и приберете в хладилника за в половин час.
Загрейте фирната на 200 ° C.
Смесете бадемите, брашното и захарта. Разточете тестото на лист за печене. Разстелете отгоре а върху бадемовата смес, оставайки около 2-3 см за завиване на краищата..Сложете отгоре ягодите поръсете със останалата смес от захар и бадеми. Сгънете краищата на тестото може да поръсите с още захар.
Печете от 20 до 25 минути.
Сервирайте топло със сметана, ароматизирана с ванилия или канела.
източник: foodnetwork.ca
1 коментар:
Този десерт е просто прекрасен. Тоолкова вкусен и ароматен изглежда.
Поздрави!
Публикуване на коментар