петък, 24 май 2013 г.

Ягодов галет




12/3 чаени чаши брашно
 2 супени лъжици захар
1/2 чаена лъжичка сол
2/3 чаена чаша масло, нарязано на парченца/151гр. 

от 2 до 4 супени лъжици студена вода


 1/2 чаена чаша филирани бадеми, леко препечен
 1 супена лъжица брашно
 1/4 чаена чаша захар 
 
около  690кг ягоди, разрязани на половина

 


  




  Смесете брашното, захарта и солта. Добавете маслото и с пръсти направете ронлива смес.  . Прибавете водата докато получете тестото. Направете на топка увийте в найлон и приберете в хладилника за  в половин час.


    Загрейте фирната на 200 ° C.  

    Смесете бадемите, брашното и захарта. Разточете тестото на лист за печене. Разстелете отгоре а върху бадемовата смес, оставайки около 2-3 см за завиване на краищата..Сложете отгоре ягодите поръсете със останалата смес от захар и бадеми. Сгънете краищата на тестото може да поръсите с още захар. 
Печете от 20 до 25 минути.  
Сервирайте топло със сметана, ароматизирана с ванилия или канела.

източник: foodnetwork.ca


1 коментар:

Gergana Lazarova каза...

Този десерт е просто прекрасен. Тоолкова вкусен и ароматен изглежда.
Поздрави!