събота, 13 юли 2013 г.

Ориз на фурна с тиквички и домати




1 чаена чаша бял дългозърнест ориз
3 чаени чаши вода

1 кубче пилешки бульон
2 супени лъжици растително масло
3 малки тиквички нарязани на четвартинки 
5 стръка зелен лук
1 скилидка чесън, пресована

1/2 чаена лъжичка босилек
1/2 чаена лъжичка сладък червен пипер
1/2 чаена лъжичка сушена мащерка
1 голям домат нарязан на ситно

сол и черен пипер на вкус



 
     Загрейте фурната до180градуса  Леко намаслете съда.
     Загрейте маслото в тиган на среден огън и задушете тиквичките, зеленият лук, чесъна за 5 минути, или докато омекнат. Подправя се със сол, черен пипер, босилек, червен пипер и мащерка.

Ориз се разбърква в тавата с нарязаният домат и задушените тиквички, стрийте между пръстите кубчето бульон и прибавете водата. Гответе до готовността на ориза.






3 коментара:

Гергана Лазарова каза...

Вкусно и здравословно! ;)
Хубава вечер!

tillia каза...

Подходящо за сезона ястие!
Невероятно красиви снимки на гъбите!
Поздрави и усмихната нова седмица!

ghost13 каза...

Благодаря ви!!!