2 супени лъжици. зехтин
около 1 кг. пилешки бутчета
Сол и черен пипер
1 голяма глава лук
3 скилидки чесън, нарязан на тънки филийки
½ чаена чаша сухо бяло вино
1 чаена чаша вода
половин кубче пилешки бульон
¼ чаена чаша едро зърнеста горчица
1 супена лъжица. нарязан на ситно мащерка
2 супени лъжици. грубо нарязан естрагон, за гарнитура
Загрейте фурната до 180°. Загрейте зехтина в дълбок тиган на средно висока температура. Посолете пилешкото със сол и черен пипер; сложете в тигана на части и гответе от всяка страна или докато покафенеят около 10 минути. Прехвърлете пилето в друг съд. Добавете лука и чесъна в тигана, гответе, като разбърквате от време на време- до златисто около 3-5 минути. Добавете виното,водата кубчето бульон, горчицата и мащерка, и доведе до кипене. Преместете пилето в съда за печене прибавете и бульона и сложете в фурната за около 45 минути, кото покрийте съда.
.Прехвърлете пилето в платото за сервиране сложете соса в малка сосиера и доведете до кипене, гответе около 8-10 минути или докато соса се редуцира/ намалее на наполовина/ . Сервирайте пилето полято със соса и поръсено с пресен естрагон.
източник: адаптирана от saveur.com
4 коментара:
⊱✿✿°
Olá, amiga!
·.¸.•♪♪
Passei para apreciar suas receitas.
Amei... com esse tempero, muito saboroso.
Suas fotografias são maravilhosas... parabéns!
Boa semana·..¸彡
cheia de paz e realizações.
♪♫° Beijinhos·..°♡♡
°❤❤ Brasil✿✿·..
Ароматно пилешко и чудесен танц на пеперудата! Невероятни снимки!
Поздрави и усмихната седмица!!
Това със сигурност е прекрасно на вкус! Изглежда адски апетитно.
Поздрави!
Тhanks :-)!!!!
Публикуване на коментар