1 чаена чаша бял дългозърнест ориз
3 чаени чаши вода
1 кубче пилешки бульон
2 супени лъжици растително масло
3 малки тиквички нарязани на четвартинки
5 стръка зелен лук
1 скилидка чесън, пресована
1/2 чаена лъжичка босилек
1/2 чаена лъжичка сладък червен пипер
1/2 чаена лъжичка сушена мащерка
1 голям домат нарязан на ситно
сол и черен пипер на вкус
Загрейте фурната до180градуса Леко намаслете съда.
Загрейте маслото в тиган на среден огън и задушете тиквичките, зеленият лук, чесъна за 5 минути, или докато омекнат. Подправя се със сол, черен пипер, босилек, червен пипер и мащерка.
Ориз се разбърква в тавата с нарязаният домат и задушените тиквички, стрийте между пръстите кубчето бульон и прибавете водата. Гответе до готовността на ориза.
3 коментара:
Вкусно и здравословно! ;)
Хубава вечер!
Подходящо за сезона ястие!
Невероятно красиви снимки на гъбите!
Поздрави и усмихната нова седмица!
Благодаря ви!!!
Публикуване на коментар