събота, 15 юни 2013 г.

Лептокария и Паралия Катерини

Това е едно продължение на темите който пуснах за Гърция като Солун, Метеора, Манастира Св. Ефрем ето я и за другите места където посетих миналата година.
Китното градче  Лептокария се развива предимно като туристическа дестинация. Спокойно, през деня и оживено през вечерта. Името на градчето идва от наименованиято лешник.







  Главната църква е Св. Никола.















 Паралия е гръцко селище и популярен туристически курорт, разположен на Солунския залив.Това е  непрекъсната пясъчна плажна ивица с дължина около 3 километра, изумрудените води на морето,  множество хотели, таверни, барове, църква и малко пристанище, рай за туристите със златистият пясък, и  фона от иглолистни гори на  планината Олимп.







 Лито̀хоро е малко градче в подножието на Планината Олимп. Града е популярна за тези, които желаят да започнат катерине в Планината Олимп. В областа около града има луксозните вили, резиденции,  маслинените овощни градини...















2 коментара:

Gergana Lazarova каза...

Благодаря за разходката, чудесна е! Последната снимка е особено красива. Желая ти все такива хубави изживявания.
Поздрави!

Irma каза...

Чудна разходка по красиви местенца и страхотни снимки! Като изключим, че в Каравомилос съм била на плаж, общо взето пътя до Атина съм го минавала на един дъх. Все ми се иска да спрем и да се разходим и все бързаме за нашата си точка :)
Поздрави и хубаво лято!