4 много големи (или 6-8 малки / средни) моркови, нарязани на едро
1/2 глава лук, нарязан на парчета
Зехтин
сол на вкус
черен пипер
1 супена лъжица къри на прах (или на вкус)
1/2 чаена лъжичка чесън на прах
1/4 чаена лъжичка джинджифил на прах
6-8 чаени чаши вода
1 кубче пилешки бульон
Около 2 чаени чаши сварена предварително киноа
За нахута:
425гр нахут, от консерва изплакнат и изцеден
2 супени лъжици зехтин
1/2 чаена лъжичка кимион
1/4 чаена лъжичка чесън на прах
1/4 чаена лъжичка червен пипер
Сок от половин лимон
сол и черен пипер
Загрейте фурната до 180гр. Застелете тава с хартия за печене.
В голяма купа, разбъркайте морковите и лука с зехтина (около 1-2 супени лъжици), плюс щипка сол и черен пипер. Разстелете върху подготвената тава. Печете в продължение на 45 минути до един час, докато зеленчуците с омекнат и леко се карамелизират.
Загрейте в малъка тенджера малко зехтин (около 2 супени лъжици) и запържете кърито на прах, чесъна на прах и джинджифила за около една минута, като се бърка непрекъснато, докато се отдели аромат. Не позволявайте на подправките да прегорят.
Добавете печените зеленчуци в съда, плюс шест чаши вода и кубчето бульон. Оставете супата да заври, варете докато морковите станат много меки. Изключете котлона и оставете супата да се охлади, след това пюрирайте в блендера, ако е много гъста добавете още вода. Прибавете киноата.
В купа смесете нахута с подправките и разстелете в тава покрита с хартия за печене. . Загрейте фурната на 200гр. и печете з за 25-30 минути, или докато стане хрупкав и златист. Оставете да се охлади.
Сервирайте супата гарнирана с хрупкавият нахут.
източник: адаптирана от acleanbake.com
2 коментара:
Много ми хареса и състава и начина на приготвяне...Ще я пробваме и ние:)
Благодаря за интересната супичка!
Ммм, това ще е много вкусно, страхотна идея! Поздрави!
Публикуване на коментар