понеделник, 1 юни 2015 г.

Ягодови мини пайчета с нутела




За тестото:

    
1- 1/4  чаена чаша (180 грама) брашно
    
1/2 чаена лъжичка сол
    
1/2 чаена  чаша (113 грама)  масло, студено , нарязано на кубчета
    
1/4 чаена чаша + 1 супена лъжица (75 мл) студена вода

 За плънката:

    
2  чаени чаши (300 грама) ягоди, нарязани на малки парченца
    
1 супена лъжица захар
    
Екстракт от 1 чаена лъжичка ванилия
    
2/3 чаена  чаша (185 гр) шоколадов крем Нутела
    
1 яйце + 1 супена лъжица вода, за  намазване
   
захар, за поръсване






 Поставете брашното и солта в купата . Добавете кубчета масло и разбъркайте на няколко пъти,  с миксера. Добавете студена вода като продължава те да бъркате. докато сместа не започне да се обединява.
   
Оформете от тестото топка и приберете в хладилниха за 2 часа. като покриете с найлоново фолио.







 Загрейте фурната до 200 гр.застелете тавата с хартия за печене.
 
В малка купа смесете   ягодите, захарта и ванилията

 Разточете тестото в голям кръг. Използвайте 7 или 10 см  кръг  за рязане на тесто.
 Поставете  чаена лъжица  от шоколада върху кръга, прибавете отгоре сместа от ягоди. Намажете  ръбовете с яйце поставете друга половина от  тестото 9 втори кръг) отгоре и натиснете ръбовете с вилица за да запечатате Може да нарежете отгоре отвори или да надупчете с вилица. Намажете отгоре с яйцето и поръсете с захар.
 
Пече се докато ръбовете станат леко златисти. Извадете и охладете.

източник:http://www.completelydelicious.com


1 коментар:

Ани каза...

Изглеждат страшно апетитно и с удоволствие бих си хруснала едно пайче с кафето :)