4 бр. големи тиквички
1/2 чaена чаша рикота или извара
1/3 чаена чаша сирене
1/3 чаена чаша настърган кашкавал( или друг вид твърдо сирене)
1/2 чаена лъжица риган
3 скилидки чесън, пресовайте
2 супени лъжици кисело мляко
2 супени лъжици доматен пюре
1/4 чаена чаша нарязани маслини
1 среден домат, нарежете на дребно
1 яйце
Налейте в тенджера вода, поселете на вкус и сложете на котлона да заври. Пуснете тиквичките във врящата вода и варете 5 минути. Извадете ги и подсушете.Разрежете тиквичките на половина по дължина.С лъжица издълбайте въртрешността на тиквичките Изцедете издълбаните тиквички.
Изцедете отделената вътрешност на тиквичките и нарежете на ситно, поставете я голяма купа и прибавете, рикотата/изварата, сиренето, кашкавала, яйцето, чесъна, нарязания домат и маслините,киселото мляко, доматеното пюре и подправки. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Объркайте всичко добре до еднородна смес.
Напълнете издълбаните половинки от тиквички с получената смес и нареде в намаслена с олио тавата.Печете в загряла до 180С фурна, около 40 минути или докато отгоре придобие златист цвят. Може 5 мни. преди да си извадите отгоре да поръсите с още настърган кашкавал.
Сервирайте веднага с кисело мляко.
4 коментара:
Лати, чудесно предложение.. приядоха ми се... :-)
p.s. Приборите ми харесват много!
Благодаря Дими!!!
Лати, много са ароматни твоите пълнени тиквички! Хубаво лятно предложение за лека вечеря!
Поздрави, Милена
Милена, Благодаря ти от сърце!!!
Публикуване на коментар