събота, 12 септември 2009 г.

Баба Гануш




2 бр. средни патладжана
1/4 чаена чаша тахан
4 супени лъжици лимонов сок
1 чаена лъжица сол
2-3 скилидки чесън, пресован
зехтин, магданоз





Надупчете патладжана и изпечете, обелете от люспите и махнете семките.
Сложете в купата на пасатора, и разбийте.
Отделно смесете тахана, лимоновия сок, солта, пресования чесън, разбъркайте.
Прибавете сместа към патладжана и разбъркайте.
Сложете в чинийка, поръсете отгоре със зехтин и поръсете с магданоз.

2 коментара:

Dani каза...

Това ястие отдавна искам да го направя-просто трябва да си купя тахан.Но и това ще стане.Хубав уикенд

ghost13 каза...

:-) и аз се бях заканила от 1 месец, от миналата седмица готвя рецепти от арабската кухня, и ето че дойде времето и на този вид кьопало.
Лек и успешен уикен Дани!