около 0,300-0,400 кг. телешко месо нарязано на кубчета
за марината:
1/4 ч.чаша зехтин
кукума
червен лют пипер
канела
2 скилидки чесън
лимонов сок
сол
черен пипер
Поставете месото в марината за едно денонощие.
за готвене:
2 средни глави лук
2 скилидки чесън
1 суп.лъжица доматено пюре
щипка кимион
щипка канела
щипка куркума
4 средни домата
1 ч.лъжица червен пипер
1 ч.лъжица кориандър
1 ч.лъжица джинджифил
8 бр. сушени кайсии
1/2 ч.чаша доматено пюре
брашно
Натопете кайсиите в гореща вода.
През това време в дълбок тиган с капак загрейте малко зехтин овъргалайте месото в брашното, запечатайте телешкото, извадете и поставете в съд с капак.
В тигана прибавете лука и чесъна леко задушете, прибавете месото и доматената смес/настържете доматите, прибавете доматеното пюре, и подправките/. Нарежете кайсиите на ситно и прибавете към другите съставки в тигана. Варете за няколко минути.
Загрейте фурната на 180гр. Прехвърлете сместа в огнеупорен съд с капак, ако има нужда от още течност сипете 1 ч.чаша доматено пюре разредена с вода, до толкова, че да покрие месото.
Гответе за около 1 часа , поверявайте месото.
4 коментара:
Харесвам използване на плодове при месни ястия,така,че тази рецепта ми допада.Поздравления!
Благодаря ти Дани!
Желая ти всеки час по една усмивка, всяка минута по една топла прегръдка, :-)
Лати
Пикантно месно ястие :-)
Но не само от рецептата съм впечатлена - харесват ми и снимките! Композицията е много сполучлива, браво, Лати!
Поздрав и :-)
Благодаря ти от сърце Дими!
Бъди все така добра,мила и отзивчива и много усмивки !
Лати
Публикуване на коментар