събота, 24 октомври 2009 г.

Пирог със спанак/лапад/, орехи и сирене фета

½ ч.чаша натрошени орехи
280-300 гр. спанак/лапад
1 стрък зелен лук
2 суп.лъжици олио
½ ч.лъжица сол
2 яйца
½ ч.чаша фета сирене
6 листа кори за баница
2 суп.лъжици масло, разтопено
80гр. кашкавал

Загряваме фурната на 180гр.В тигана загряваме олиото, слагаме нарязания лук, спанак/лапад, сол. Готвим около 5-7 мин.
Махаме от огъня и изсипваме сместа в голяма купа в която слагаме орехите, фета сиренето и яйцата, разбъркваме. Без яйцата може да приготвите плънката предния ден.
Намаслете корите с разтопеното масло. Наредете корите в предварително намаслен съд 25см. Поставете плънката, завийте краищата и настържете отгоре с кашкавал.
Печете за 20 мин. или докато корите придобият златист цвят.

4 коментара:

eldivenlerim каза...

Mmmmm, looks so yummy....

ghost13 каза...

Thank you!
Nice weekend Eldivenlerim!

Maria каза...

Лати, чудесен пирог! Изглежда толкова примамливо. Знаеш ли какво си мисля като гледам продуктите? Много добре ще му пасне и малко синьо сирене, ако обичате разбира се :) Лека нощ!

ghost13 каза...

Чудесно педложение Миме, като хора сиринари ще сложа следващия път.. :-)
Благодатя ти от сърце!