280-300 гр. спанак/лапад
1 стрък зелен лук
2 суп.лъжици олио
½ ч.лъжица сол
2 яйца
½ ч.чаша фета сирене
6 листа кори за баница
2 суп.лъжици масло, разтопено
80гр. кашкавал
Загряваме фурната на 180гр.В тигана загряваме олиото, слагаме нарязания лук, спанак/лапад, сол. Готвим около 5-7 мин.
Махаме от огъня и изсипваме сместа в голяма купа в която слагаме орехите, фета сиренето и яйцата, разбъркваме. Без яйцата може да приготвите плънката предния ден.
Намаслете корите с разтопеното масло. Наредете корите в предварително намаслен съд 25см. Поставете плънката, завийте краищата и настържете отгоре с кашкавал.
Печете за 20 мин. или докато корите придобият златист цвят.
Печете за 20 мин. или докато корите придобият златист цвят.
4 коментара:
Mmmmm, looks so yummy....
Thank you!
Nice weekend Eldivenlerim!
Лати, чудесен пирог! Изглежда толкова примамливо. Знаеш ли какво си мисля като гледам продуктите? Много добре ще му пасне и малко синьо сирене, ако обичате разбира се :) Лека нощ!
Чудесно педложение Миме, като хора сиринари ще сложа следващия път.. :-)
Благодатя ти от сърце!
Публикуване на коментар