неделя, 7 октомври 2012 г.

Паста с тиквен сос

     

     1 пакет  паста
     2 супени лъжици  зехтин
    3 малки лука, нарязан на ситно
    от 3 до 4 скилидки чесън, пресовани
    2 чаени чаши вода

    1 кубче плешки бульон
    1 - 1/2 чаена чаша  тиквено пюре
    1/2 чаена  чаша готварска сметана
    1 чаена лъжичка лют сос, на вкус
    Прясно настъргано индийско орехче на вкус
    2 щипки канела
    Сол и черен пипер
    7 до 8 листа свеж  градински чай, тънко нарязани плюс още, за гарниране
    и 
Пармиджано Реджано за настъргване 


 

Сварете пастата съгласно опаковката но така че да е ал денте.

Загрейте олиото, сложете лука  и чесън в тигана, запържете леко  за 3 минути. Прибаветеводата и кубчето булюон, тиквата, с лютият  сос, индийското орехче, канелата, солта и череният пипер, разбърква се, и накрая прибавете   сметана. Намалете   топлинна и оставете да къкри за
  5 до 6 минути може и повече, докато се сгъсти. .Прибавете  градинският  чай,  разбъркайте, Изсипете сместа върху макароните.  Настържете  Пармиджано Реджано на вкус. Разбъркайте .
Сервирайте като гарнитрате с листа градински чай и настържете допълнително сирене ако е необходимо.

рецептата е адаптирана от foodnetwork.com /


2 коментара:

Мъх каза...

Това от колко време се каня да го опитам...... сезона на тиквата дойде, така че и моето време също;)
Чудесни, чуденси снимки!!!

Хубава седмица!

Luchiya каза...

Много интересна рецепта! Не съм пробвала до сега паста с тиквички, но предполагам си заслужава да се пробва!