8-10 сливи, нарязани на четвъртини
4 супени лъжици мед
1 / 2 чаена лъжичка пресен джинджифил, настърган на ситно
100гр. брашно
75гр. масло
75гр. кафява захар
Предварително загряваме фурната на 200 градуса . Намазване си с масло купичките.
Поставете сливите в малка тенджера,прибавете меда добавя се ситно настъргания джинджифил. Оставете да къкри за около 5-8 минути, така че плодът да омекне.
Разпределете във купичките.
В голяма купа, смесете като разтрийте между пръстите се брашното и маслото докато сместа придобие ронлив вид. Добавете захарта, и отново стрийте с присти докато захарта не се разнесе равномерно.
Равномерно разпределяте , сместа върху плода в купичките, печете във фурната за около. 15 минути, докато отгоре не придобие златист цвят.
Извадете от фурната, оставете да се охлади за няколко минути, след това поднесете с ванилов крем, ванилов сос или сладолед.
Други подобни рецепти:
Черешов Крамбъл
Ябълков-черешов крамбъл
7 коментара:
Днес за първи път приготвих такъв тип десерт.Влюбена съм!Ти имаш страхотни предложения, ще се възползвам!Поздрави Марияна!
Много изкусителен десерт! И толкова изискано поднесен!
п.п. Малката е страхотна сладурана!
О, това ще го готвя, ясно е....много ми допада!
с усмивка
Ма,ия
Латинка,често срещам тук рецепти за крамбъл,сигурно ви е много любим,и винаги изглежда много вкусно!
Прегръдка за тази малка принцеса!
Хубава вечер пожелавам!
Прекрасна рецепта и представяне гарнирани с една малка принцеса още по-прекрасна :-) Поздрави и много позитивна нова седмица от мен
Изкуши ме заглавието, а след това и снимките :) Много хубаво предложение за десерт, а малката принцеса е страхотна - да ти е жива и здрава! Поздрави!
Красив, изкусителен, чудесно поднесен- какво повече може да иска човек от един сладкиш?
Благодаря ти!
Публикуване на коментар