понеделник, 5 септември 2011 г.

Меден крамбъл със сини сливи



8-10 сливи, нарязани на четвъртини 
4 супени лъжици мед
1 / 2 чаена лъжичка пресен джинджифил, настърган на ситно

 
100гр.  брашно
75гр. масло
75гр. кафява захар




Предварително загряваме   фурната  на  200 градуса . Намазване си с масло купичките.
Поставете сливите  в малка  тенджера,прибавете меда  добавя се ситно настъргания  джинджифил. Оставете да къкри за около 5-8 минути, така че плодът да омекне.

Разпределете във купичките.
В голяма купа, смесете като разтрийте между пръстите се брашното и маслото докато сместа придобие ронлив вид. Добавете захарта, и отново  стрийте с присти докато захарта не се разнесе равномерно.

Равномерно разпределяте , сместа върху плода в купичките, печете  във фурната за около. 15 минути, докато отгоре не придобие златист цвят.
Извадете от фурната, оставете да се охлади за няколко минути, след това поднесете с ванилов крем, ванилов сос или сладолед.

Други подобни рецепти:

Черешов Крамбъл
Ябълков-черешов крамбъл






7 коментара:

Mарияна каза...

Днес за първи път приготвих такъв тип десерт.Влюбена съм!Ти имаш страхотни предложения, ще се възползвам!Поздрави Марияна!

ellyganova каза...

Много изкусителен десерт! И толкова изискано поднесен!
п.п. Малката е страхотна сладурана!

Maria Pepeldjiyska каза...

О, това ще го готвя, ясно е....много ми допада!
с усмивка
Ма,ия

Роси каза...

Латинка,често срещам тук рецепти за крамбъл,сигурно ви е много любим,и винаги изглежда много вкусно!
Прегръдка за тази малка принцеса!

Хубава вечер пожелавам!

Lina каза...

Прекрасна рецепта и представяне гарнирани с една малка принцеса още по-прекрасна :-) Поздрави и много позитивна нова седмица от мен

Габи каза...

Изкуши ме заглавието, а след това и снимките :) Много хубаво предложение за десерт, а малката принцеса е страхотна - да ти е жива и здрава! Поздрави!

Мъх каза...

Красив, изкусителен, чудесно поднесен- какво повече може да иска човек от един сладкиш?
Благодаря ти!