понеделник, 15 юли 2013 г.

Боровинков крамбъл




2 - ½ чаени  чаши боровинки
1 супена лъжица лимонов сок
1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора
¼ чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно, плюс допълнително за тава
½ чаена чаша кафява захар
1/3 чаена чаша овесени ядки
½ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка канела
8 супени лъжици масло/ 113гр, нарязано на малки парчета, плюс допълнително за тава
½ чаена лъжичка чист екстракт от ванилия






 

Загрейте фурната до 180С.

С част от маслото намаслете съда и поръсете с брашно.

Комбинирайте боровинките с лимоновият сок, настъргана кора от лимон и захарта в купа и оставете настрана.

В друга купа смесете брашното, кафявата захар, овесените ядки, солта и канелата. Използвайте  пръстите си да стриете маслото с брашнената смес докато сместа стане зърнеста.  Добавете ванилията, стрийте отново между пръстите си.








Прехвърлете захаросаните плодове в подготвената тавичка. Поръсетеотгоре с ронливият топинг равномерно върху плода. Печете  в продължение на 30 минути.

Сервирайте боровинки с ванилов сладолед.


Други рецепти:

 Меден крамбъл със сини сливи

Крамбъл с нектарини и сини сливи

Ябълков крамбъл

Шоколадов крамбъл с круши

Черешов Крамбъл

Ябълков-черешов крамбъл

Няма коментари: