2 - ½ чаени чаши боровинки
1 супена лъжица лимонов сок
1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора
¼ чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно, плюс допълнително за тава
½ чаена чаша кафява захар
1/3 чаена чаша овесени ядки
½ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка канела
8 супени лъжици масло/ 113гр, нарязано на малки парчета, плюс допълнително за тава
½ чаена лъжичка чист екстракт от ванилия
Загрейте фурната до 180С.
С част от маслото намаслете съда и поръсете с брашно.
Комбинирайте боровинките с лимоновият сок, настъргана кора от лимон и захарта в купа и оставете настрана.
В друга купа смесете брашното, кафявата захар, овесените ядки, солта и канелата. Използвайте пръстите си да стриете маслото с брашнената смес докато сместа стане зърнеста. Добавете ванилията, стрийте отново между пръстите си.
Прехвърлете захаросаните плодове в подготвената тавичка. Поръсетеотгоре с ронливият топинг равномерно върху плода. Печете в продължение на 30 минути.
Сервирайте боровинки с ванилов сладолед.
Други рецепти:
Меден крамбъл със сини сливи
Крамбъл с нектарини и сини сливи
Ябълков крамбъл
Шоколадов крамбъл с круши
Черешов Крамбъл
Ябълков-черешов крамбъл
Няма коментари:
Публикуване на коментар